Пружинні матраци — дешеві й дорогі. Чому є різниця в ціні?

2014-02-01

На що впливає кількість пружинок?
Сучасний ринок пропонує різноманітний вибір ортопедичних матраців. Великою популярністю користуються матраци з пружинним блоком, найбільш доступні за ціною.
Пружинні матраци поділяються на 2 типи:

1 тип:
Пружинні матраци «Bonnel». Матраци з залежним пружинним блоком «Bonnel» — в них використовуються з’єднані один з одним пружинки двоконусної форми діаметром 6-10 см.
Пружинні блоки «Bonnel» мають дуже низьку щільність, близько 100-150 пружин на квадратний метр.
Головним недоліком такого плетіння є, так званий, «ефект гамака». Адже в такій конструкції при тиску на одну пружинку, дія передається і на сусідні з нею пружини.
Вся конструкція реагує на вагу людини під час сну.
Матраци на пружинному блоці «Bonnel» володіють слабко вираженими ортопедичними властивостями, коштують недорого і є прекрасним варіантом для тимчасового житла, наприклад, для дачі, де він буде використовуватися по вихідних в літній період, в якості гостьового матраца або для орендованої квартири.

2 тип:
Матраци на незалежних пружинах Матраци з незалежним пружинним блоком, що представляють собою конструкцію з зашитих в окремий матерчатий чохол, спаяних ультразвуком, пружин циліндричної форми, володіють прекрасними ортопедичними властивостями. Адже, не з’єднані між собою, не взаємодіючи один з одним, індивідуально реагують на різні ділянки тіла сплячої людини і рівномірно розподіляють навантаження по всій поверхні матраца, і, чим більша щільність пружин в такому матраці, тим краще матрац підлаштовується під сплячого, отже, зростає ортопедичний ефект матраца. І, відповідно, зростає ціна матраца.
Матраци з незалежним пружинним блоком в залежності від щільності розташування пружин на квадратному метрі і від будови пружин можна розділити на:

1. Матраци з незалежним пружинним блоком «TFK» — мають у своєму складі до 260 пружин на квадратний метр діаметром 5-6 см, розташованих паралельними рядами, або у вигляді бджолиних сот — для збільшення щільності. Популярність даних матраців обумовлена оптимальним співвідношенням ціни і якості, а також прекрасними ортопедичними властивостями.

2. Матраци з незалежним пружинним блоком «Multipocket», що складаються з пружин діаметром 2-4 см. Матраци на незалежних пружинах щільністю близько 500-1000 пружин на квадратний метр, ідеально повторюють контури тіла, забезпечують чудову підтримку хребта і здатні витримувати велику вагу. Вони володіють більш високим рівнем комфорту і ортопедичних властивостей, а також дорожчі, ніж матраци на пружинному блоці «ТFK».

3. Матраци з пружинним блоком «DS» («Дует,« Кенгуру »). Основою таких матраців є унікальна конструкція «пружина в пружині», при якій в основну, велику по діаметру, пружину лягає менша, щільність такого блоку приблизно 250 зовнішніх + 125 внутрішніх пружин на квадратний метр. Дані матраци є прекрасним варіантом для подружніх пар з великою різницею у вазі — для більш легкого з подружжя працюють зовнішні, великі пружини, а для більш важкого в роботу включаються вкладені в них менші. Матраци з таким пружинним блоком досить високої цінності.

Це найпоширеніші види пружинних блоків. Насправді, їх безліч: існують пружини з різними зонами жорсткості і форми, і зональні матраци (з пружинами різної міри жорсткості під різні частини тіла).

Загалом, при такому величезному розмаїтті наданої на сучасному ринку матраців продукції, навіть найвимогливіший покупець зможе вибрати собі комфортний ортопедичний матрац, виходячи з особистих переваг і фінансових можливостей — недорогий матрац на пружинному блоці «Bonnel», або матрац на незалежному пружинному блоці «Борнео», що коштує ненабагато більше попереднього, але значно перевищує його за ортопедичним властивостям, і що є« золотою серединою »між матрацом із залежним плетінням і дорогим матрацом з пружинним блоком.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.