Аутсорсинг веб-разробок

2014-05-13

Розвиток інформаційних технологій та глобалізація бізнесу робить аутсорсинг все більш популярним видом послуг. Згідно статистики, Україна займає третє місце в світі по кількості задіяних в аутсорсингу ІТ працівників. Що ж таке аутсорсинг, і в чому секрет його успіху? Відповідь на це питання дає українська веб-аутсорсингова компанія Otakoyi, яка має чималий досвід в наданні такого роду послуг.

Згідно з визначенням, аутсорсинг - це передача частини завдань або процесів компанії сторонньому виконавцю. Насправді, аутсорсинг, це доволі звичне явище в українському бізнесі, просто загорнуте в нове, красиве слово. Всі ми звикли до старого слова "субпідряд", яке, по суті, має аналогічне значення. Мета аутсорсинга, скоротити витрати підприємства та залучити сторонній досвід, при цьому, зосередивши увагу підприємства на основних бізнес-процесах.

У випадку веб-аутсорсинга, мова йде про передачу на умовах підряду всіх питань що стосуються діяльності компанії в інтернеті. Створення веб сайту, це лише один з багатьох етапів. Як правило, мова може йти про вдосконалення окремої функціональності сайту, внесення контенту, збільшення продаж здійснених через інтернет, за рахунок збільшення кількості відвідувачів та їх конверсії.

Перевагами аутсорсингу, безсумнівно, є можливість отримати послуги з високим рівнем якості при відносно невеликій їх вартості. Звісно, все залежить від того, з чим проводити порівняння. Наприклад, у більшості великих підприємств є власні ІТ-відділи, які відповідають за розвиток і підтримку ІТ-інфраструктури. Як правило, працівники цих відділів, це вузьконаправлені спеціалісти в певній галузі, іншими слова - системні адміністратори. Якщо у компанії виникає необхідність створити або модернізувати сайт, цю задачу поручають саме їм. Результат такої роботи, як правило, залишає бажати кращого. Ще гірше, коли підтримка сайту компанії вимагає створення додаткової посади, що тягне за собою непотрібне фінансове навантаження.

У випадку, коли створення сайту передане сторонній огранізації, замовник отримає весь її досвід та професіоналізм, оскільки компанія-аутсорсер спеціалізується на наданні відповідних послуг. З точки зору фінансової доцільності, використання аутсорсера також має ряд переваг, оскільки вони готові запропонувати різноманітні моделі ціноутворення: від класичної фіксованої вартості стандартних послуг, до гнучких моделей з оплатою за результат.

Звісно, аутсорсинг має чимало ризиків, таких як: загроза невиконання конфіденційності, людський чинник, або ж банкрутсво. Проте, переваги аутсорсингу безперечно більші.

Що можна порадити для вибору найкращого підрядника? Звертайте увагу на досвід в тому напрямку, в якому передбачається робота. Багато аутсорсерів заявляють про величезний набір можливих послуг, проте, на практиці виявляється, що перший досвід вони будть отримувати саме на вашому проекті. Ну і звісно, з хорошим аутсорсером, завжди можна про все домовитись. Головне - спробувати.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.