Світ моди приміряє вишиванку.

2016-09-12

Вже не один рік, як національні традиції в моделях одягу займають гідне місце на подіумах всього світу. Майже усі прославлені модельєри і молоді дизайнери шукають витоки натхнення в історичних зразках національного одягу. Особливо ці віяння торкнулися споконвічно слов"янського одягу. І якщо у вас виникло бажання йти в ногу з модою, то купити вишиту сорочку можна на сайті майстерні Кирюшків.

Гей, слов"яни!

Вишиванкою слов"яни називали вишиту сорочку, яку пошили з домотканого полотна і прикрасили візерунками з ниток. Ще історик Геродот у своїх працях пише про дивовижний одяг скіфів, який вони розшивали і прикрашали. Мешканці Київської Русі також носили такий одяг, головні фасони і моделі якого збереглися до наших днів.

Родзинка в кожному визерунку

Якщо провести екскурсію по території, де жили слов"яни, то національні костюми кожного регіону мали свої особливості. Це стосується перш за все техниці вишивки і колірній гаммі малюнка. Малюнок мав смислове навантаження і навіть був охоронцем успіху, здоровя та життя. Матері вишивали сорочки своїм дітям, дівчата розшивали узорами пояси та дарували їх своїм коханим. У кожному будинку стіни були прикрашені рушниками, на яких красувалася традиційна слов"янська вишивка.

Спадщина нашиш предків

Вся історія розвивається по спіралі. Це також стосується тих переваг, які віддаються в модних напрямках. І зараз в гардеробі поважне місце відводиться вишиванці. Ці національні сорочки можна носити як у повсякденному житті, так і надівати на свята. Їх люблять діти і дорослі, бо краса такого одягу невмируча.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.