Цікаві факти про візитки

2020-02-21

Візитка є делікатним аксесуаром і може підкреслити достоїнства або зруйнувати цілісність створеного образу, крім того, є статусною річчю, так як її вид визначає положення власника. Судячи з цього предмету можна багато сказати про людину і про його бізнес.

Візитка в минулі часи була складовою частина хорошого тону. На сьогоднішній день вона використовується як носій реклами і зовнішній вигляд її відповідно змінився: зникли хитромудрі візерунки, вензелі, тепер вона стала більш інформативною і виразною. Візитка повинна бути в гармонії із загальним виглядом компанії і бути елементом обраного фірмового стилю і тому робота по її створенню, перш за все, починається з вивчення фірмового стилю. Візитка складається з двох основних частин - естетична сторона і функціональне призначення. Естетична сторона складається з колірної гами, знака логотипу, текстової частини, і все це повинно бути в абсолютній гармонії один з одним. Якщо в плані графіки візитка зроблена правильно, але її візуальний вигляд не зовсім відповідає діяльності компанії, то неодмінно виникає дисонанс, який відчувається і не завжди раціонально пояснюється. Від тиражу до тиражу кольори логотипу повинні ідеально зберігатися.

Ефективність візитки завжди значно підвищується за рахунок наявності товарного знака, логотипа або якогось іншого графічного символу. Наявність такого знака завжди привертає більше уваги споживачів даної продукції, як і дешеві безлімітні тарифи залучають постійних клієнтів компанії.

На розміри візиток немає жорстких стандартів, проте зазвичай картка робиться з щільного паперу розміром 8,5х5,5см. Використовуваний папір повинна бути щільною, щоб своїм виглядом не нагадувати листочок, вирваний із зошита. Будь-якому власникові візитки хочеться, щоб її розглядали з великим інтересом, отримували необхідну інформацію і зберегли, а не викинули в першу-ліпшу урну. Тому перед розробкою концепції візитної картки дизайнер повинен проаналізувати деякі важливі моменти. Дуже важливо розуміти, для кого розробляється картка. Наприклад, якщо візитна картка виготовляється на замовлення адвоката, то елегантна простота і зайва сухість тут буде якраз до речі. Необхідно також враховувати яке функціональне навантаження крім особистих даних власника буде нести майбутня візитка. Якщо картка ефектніше буде виглядати з перебувають на ній усміхненим обличчям свого власника і відмінно гармонує з родом його діяльності, то можна сміливо цю картку пускати в тираж.

При виборі матеріалу для печаті визиток велике значення має доцільність. Замовник, наприклад, може мати на меті виділитися на тлі своїх конкурентів і отримати красиву і стильну візитку або може епатувати одержувачу свою візитну картку, інформація при цьому буде стояти на другому місці за значимістю. Візитка може бути виготовлена ​​з тонкої прозорої кальці, в середині якої на одній стороні буде ім`я написано, а на іншій стороні в цьому ж місці буде значитися телефон. Звичайно, всім зрозуміло, що всі написи на цій візитці будуть важко читаються і увагу своїх одержувачів не притягнуть. Власники таких візиток, як правило, представники сфери обслуговування або творчих професій. Такого роду візитні картки називаються іміджевими. Суворі консервативні візитні картки є в основному прерогативою представників офіційних структур, чиновників, бізнесменів. Перш за все, такі картки несуть інформативну функцію, і саме цей тип візиток в їх традиційному вигляді називається business card. Купити даного роду візитну картку або придбати гарний номер телефону значить зробити свій бізнес більш представницьким і респектабельним.

Однак, дві ці характеристики, інформативну та іміджеву, можна дуже гармонійно поєднати в одній візитці. Наприклад, якщо у банківського працівника візитка буде виготовлена ​​у вигляді грошової купюри, то людина просто інстинктивно до неї потягнеться, вирішивши, що вона справжня і інформація яку вона несе, надовго вріжеться в пам`ять.

У працівників фірм, що займаються виробництвом виробів зі шкіри, візитки повинні бути, наприклад надруковані на шкірі, в наші дні, сучасні технології шовкотрафарету дозволяють друкувати будь-який текст на абсолютно будь-якому матеріалі. Для співробітника, що продає вироби зі скла, відмінно підійде візитка, виготовлена ​​на прозорій пластмасі. Представникам фірм зі страхування автомобілів дуже доречно зробити візитки на самоклеючім папері і з дуже яскравим оформленням, щоб їх захотілося приклеїти в автомобілі.

А от заказать нанесение логотипа на футболки можно на сайте https://otpechatok.com.ua/



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.