На ремонт покрівель закладів освіти

2015-03-02

У середу постійна депутатська комісія з гуманітарних питань засідала в такому складі: Михайло Левченко, Ірина Костенко, Микола Гамов, Олександр Кузьмін, Віталій Мішук, Володимир Кузьменко. Розглядалися питання, що їх буде винесено на сесію, зокрема фінансування сфери культури, освіти, виконання програм з озеленення міста та ряд інших.

Стало відомо з http://www.mayak.zp.ua/news-zaporozhye, що начальник управління культури і мистецтв міської ради Ірина Черниш представила на розгляд депутатської комісії зміни до проекту міських програм у сфері “Культура” на 2015 рік. Мова йшла про збільшення фінансування на 1 млн. 720 тис. грн. Ці кошти необхідні для виконання капітальних та поточних ремонтів будівель дитячих музичних шкіл, міських бібліотек, придбання необхідного обладнання. За ці гроші також передбачається зробити капітальні ремонти покрівлі БК “Хортицький” і фасаду будівлі БК “Заводський”.

Управлінням з питань екологічної безпеки міської ради представлено проект змін до міської екологічної програми “Про забезпечення екологічної безпеки міста на 2015-2017 роки”. Наприклад, планується направити кошти в сумі 9500 тис. грн. на “Заходи з озеленення міста. Ландшафтний парк вздовж Прибережної магістралі у м. http://www.mayak.zp.ua/news-zaporozhye”. Йдеться про проведення робіт ІІ, ІІІ та IV черг будівництва, в тому числі заходів з озеленення, благоустрою та облаштування струмка. Струмок розділить парк на дві частини і стане основною межею його планувальної структури.

Департамент фінансової та бюджетної політики міської ради представив на розгляд членам комісії відразу декілька проектів рішень, які будуть винесені на найближчу сесію міської ради. Це звіт про виконання бюджету міста за 2014 рік, внесення змін до програми використання коштів депутатського фонду у 2015 році та використання коштів цільового фонду міської ради на 2015 рік.

Передбачено, що цього року на поточний та капітальний ремонти покрівель закладів освіти буде спрямовано близько 7 млн. грн., на ремонт вікон - близько 3 млн. грн. Закладено кошти на ремонт міських доріг, мереж зовнішнього освітлення, будівництво дитячих і спортивних майданчиків, придбання спецтехніки для комунальних підприємств і на вирішення інших важливих проблем.

Члени постійної комісії з гуманітарних питань підтримали винесення даних проектів рішень на розгляд сесії Запорізької міської ради. Але комісія вирішила звернутися до департаменту освіти і науки, молоді та спорту міської ради із проханням надати перелік освітніх закладів, в яких передбачається фінансування ремонтів. Також депутат Ірина Костенко поставила питання перевиборів голови комісії з гуманітарних питань. Але, зважаючи на відсутність через хворобу на засіданні голови комісії Раїси Чухрай, депутати перенесли розгляд цього питання. Це були останні http://www.mayak.zp.ua/news-zaporozhye.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.