Найбільші яхти світу

2015-09-14

Яхта - судно, що володіє високим рівнем комфорту і призначене для обслуговування сім'ї власника і його гостей. Крім цього яхти використовуються як чартерні, що здаються в оренду.

Яхти діляться на моторні (мотояхти) і вітрильні.

По довжині моторні умовно ділять на яхти довжиною від 10 метрів (Yachts), мега- довжиною від 35-40 до 100 метрів (Megayachts) і гіга- довжиною від 100 метрів (Gigayachts).

За типом виробництва вони поділяються на:

1. Серійні моторні. Замовлення їх нагадує замовлення нового автомобіля - покупець має можливість вибрати колір матеріалів внутрішнього інтер'єру, в деяких моделях двигун зі списку верфі-виробника, а також додаткове обладнання.

2. Напівсерійні моторні (Semi Custom Yachts). Деякі верфі пропонують серії яхт, корпуси і техніка яких ідентичні. Все інше - внутрішнє планування, дизайн - виготовляється під конкретного замовника.

3. Яхти індивідуальної споруди (Custum Yachts). Виготовляються за індивідуальним проектом для конкретного замовника. Споруда такого корабля починається з розробки архітектором проекту. Ці судна неповторні як по конструкції, так і по дизайну. Практично всі мегаяхти є кастом-яхтами. Прикладом такого судна є яхта Олега Дерипаски, яка зараз сіла на мілину, http://www.tic.com.ua.

За способом руху вони діляться на водоізмещающі, гліссірующі і напів-гліссірующі, з вигляду рушія на такі, що приводяться в рух гвинтами (2 або 3 двигуна), водометами (2 або 3 двигуна) і з приводом Арнесон (швидкісні яхти невеликого розміру).

Вони можуть мати корпус із сталі, алюмінію або пластику. Надбудова може бути з алюмінію або пластику. Можливі комбінації:

корпус із сталі / надбудова з алюмінію,

корпус і надбудова з алюмінію,

корпус з алюмінію / надбудова з пластику,

корпус з пластика / надбудова з алюмінію.

Яхта Dubai

Довжина 525 футів (близько 160 метрів). Рік випуску - 2007. Ширина - 22 м. Була побудована на судноверфі «Blohm + Voss» для принца Джефрі Болкіа (Jefri Bolkiah) з Брунею. Пізніше вона була продана шейху Дубая за суму, яка тримається в секреті.

Яхта Al Said

Довжина 155 м. Верф, де була побудована N / A, Рік побудови 2007, власник Кабус бен Саїд

Яхта Prince Abdul Aziz

Довжина 147 м. Верф, де була побудована Helsingor Vaerf, Рік побудови 1984, власник Принц Абдул Азіз

Яхта Savarona

Довжина 124 м. Верф, де була побудована Blohm & Voss, Рік побудови 1931/1992, власник Kahraman Садікоглу.

http://www.vako.com.ua



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.