Оформлення дворівневої квартири

2016-12-30

Квартира має два рівня, відрізняється великою площею і є дуже престижною, тому варто приділити особливу увагу оформленню її інтер`єру. Тут є де розмахнутися фантазії, адже немає необхідності намагатися на невеликій кількості квадратних метрів вмістити все необхідне.

Оздоблення квартир залежить, в першу чергу, від їх планування. Так, в дворівневих квартирах зазвичай буває 2 санвузли, вітальня і кухня на першому та спальні на другому поверсі. При бажанні, можна зробити кабінет або бібліотеку, якщо простір дійсно велике. При цьому варто врахувати, що всі приміщення повинно бути витримано в одному стилі з різними варіаціями, варто уникати великих відмінностей між поверхами.

У великій квартирі краще всього прагнути до мінімалізму в оформленні інтер`єру, щоб дозволити світлу заповнити вільний простір. Цьому особливо сприяють світлий колір стін у поєднанні з акцентом на меблів більше насичених і соковитих відтінків. Такий дизайн вийде життєрадісним і бадьорить, який щодня заряджає енергією. Дуже добре виглядатимуть картини на стінах і меблі теплих кольорів, що характерно для стилю поп-арт.

Головною родзинкою дворівневих квартир є сходи, яка може виглядати абсолютно по-різному. Самим безпечним і поширеним варіантом є маршеві сходи, поворотна або пряма, для встановлення якої потрібно досить багато місця. Під нею можна облаштувати невелику комору або гардеробну, що буде дуже функціонально.

Для класичного, модерн і стилів ампір характерна гвинтові сходи, яка виглядає красиво і елегантно. Виконана з дерева або металу, в експлуатації вона не дуже зручна.

Для інтер`єру в сучасному стилі підійде сходи на больцах, яка не має каркаса і може бути виконана з різних матеріалів. Її сходинки, об`єднані поручнями, скріплені між собою.

Найбільш зручним розташуванням кімнат у квартирі з двома рівнями є їх групування залежно від призначення. Залежно від цього виробляються оздоблювальні роботи, адже в деяких випадках дуже допоможе зонування приміщення. Особливу увагу слід звернути на освітлення: якщо кімната дуже велика, то не обійтися без додаткових джерел світла.

Дворівнева квартира дарує чудову можливість зробити унікальний інтер`єр, основною перевагою якого має бути простір і багато світла.

Меблі відіграють дуже важливу роль в організації інтер`єру і його зовнішнього вигляду. Зазвичай кімната, в якій немає гарнітура, не тільки мало функціональна, але і виглядає порожнім. Меблі роблять приміщення більш затишним і комфортним.

Головну частину сучасного інтер`єру будинку, офісу або торгівельного комплексу становлять меблі. Вона по праву займає пріоритетне місце — надійність, довговічність і функціональність є основними складовими в період покупки. Незалежно від обраного стилю, що свідчить про переваги власників, вона, насамперед, повинна бути комфортною і гармонійно вписуватися в загальний простір. Її розташування залежить як від площі, на якій вона знаходиться, так і від розмірів. Використання модульних конструкцій у сучасній меблів, здатних трансформуватися, дозволяє змінювати не тільки зовнішній вигляд самих виробів, але і весь дизайн приміщення.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.