Говоримо про фізичне виховання дітей

2018-10-01

Якщо вашій дитині вже виповнилось 2 місяці, то вона перейшла в нову вікову категорію, та стала вже не новонародженою, а немовлям. При цьому розвиток дитини в 2 місяці протікає швидкими темпами:

  • малюк вже набирає понад один кілограм ваги;
  • виріс сантиметрів на 3-4;
  • об"єм голови та грудей в неї збільшилась міліметрів на 10-15.

Прогрес в поведінці

Дитина продовжує спати не менше 20 годин протягом доби, але його періоди неспання зростають до 20 хвилин і навіть півгодини. Вже в півтори місяці він почав утримувати голівку вертикально, а вже до кінця другого місяця його м2язи шиї і спини настільки зміцнилися, що малюк, навіть лежачи на животі, здатний піднімати груди і повертати голову.

Тонус м"язів знижується, немовля все частіше тримає кулачки розціплено, рухи його менш хаотичні. Ось-ось він зможе схопити маму за ніс або волосся і навіть буде здатен кілька секунд утримувати в руках не дуже важкий предмет, скажімо, яскраву іграшку-брязкальце.

Значні зміни відбулися й зором – малюк вже здатний надовго фіксувати погляд на яскравих предметах, проводжати очима рухомі «цілі». Настав час перших підвішаних над колискою іграшок, карусельок, тощо. Більш того, дитина починає впізнавати маму не тільки по запаху і ритму биття серця, а й візуально. А в обличчя оточуючих людей малюк вдивляється вже вдумливо, ніби-то вивчаючи їх.

Емоційна сфера

Поки що основним способом виразити свої почуття і потреби для немовляти залишається плач. Але поступово він переривається і більш приємними звуками. І десь в цей час на обличчі малюка заграє перша в його житті осмислена усмішка. Емоційний зв"язок з мамою у нього продовжує залишатися дуже міцним, він постійно відчуває настрій матері і намагається йому слідувати. Тому мамі слід частіше посміхатися дитині і менше хвилюватися.

Це, звичайно, не єдина рекомендація молодим мамам, але загальний їх список досить великий, тому не зайвим буде знайти надійне джерело потрібних відомостей, щодо поведінки , дій та порад молодим батькам.

Про сайт «Фрісо»

Багато корисних матеріалів і перевірених рекомендацій містить популярний в українських мам сайт Фрісо . Особливий інтерес для молодих батьків представляють розміщені на цьому ресурсі календарі розвитку на 2, 3 і 5 місяців, по якому можна звірити основні фізичні і поведінкові характеристики свого малюка і, при необхідності, звернутися до фахівцями або прийняти необхідні для корекції заходи самостійно.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.