Реструктуризація Боргу По Кредиту

2018-04-19

На жаль, матеріальне благополуччя кожного з нас не завжди стабільно і може похитнутися в самий невідповідний момент. Когось несподівано наздогнала хвороба, хтось залишився без роботи або втратив додаткове джерело заробітку, та хіба мало ще які причини можуть підштовхнути нас в критичну ситуацію.

А що робити, якщо на додачу до цих фінансових катаклізмів у вас є непогашений кредит в банку? Адже це загрожує дуже серйозними санкціями з боку банкірів ...

У таких випадках потрібно домагатися домовленості з банком про реструктуризацію боргу по кредиту.

Дана процедура часто відлякує позичальників своєї громіздкістю і здається надто забюрократизованою. І дарма: багато банків цілком охоче погоджуються надати клієнтам нові схеми виконання зобов"язань за кредитами - адже фінансисти, в першу чергу, зацікавлені в поверненні своїх коштів.

Тому певні поступки перед боржником для них краще, ніж судова тяганина і розгляд із залученням колекторів. Особливо, якщо клієнт не збирається ухилятися від своїх зобов"язань. Реструктуризация кредита вопрос который можно решить.

Для того, щоб ініціювати реструктуризацію боргу, позичальникові потрібно подати в банк відповідну заяву в письмовій формі з детальним зазначенням причин, що призвели до погіршення матеріального становища. Банк розглядає дану заяву, дає оцінку ситуації і визначає можливості щодо її поліпшення і термінів, які для цього необхідні.

Для цього потрібно надати банку для розгляду пакет обов"язкових документів: копії паспортів позичальника та, якщо буде потрібно, копії паспортів членів його сім"ї; - довідку з місця роботи із зазначенням заробітної плати за останні 12 місяців; копії кредитних договорів і заставних документів (якщо такі є). Для безробітних: оригінал або копію трудової книжки, довідку про взяття на облік в службі зайнятості, в якій вказано розмір щомісячної допомоги.

Банк, розглянувши всі документи, в індивідуальному порядку вирішує: реструктурувати борг чи ні. При цьому враховуються всі найбільш значущі обставини.

Завдання позичальника - переконати банкірів у тому, що він втратив свою платоспроможність виключно з поважних, не залежних від нього причин, і що він готовий докласти всіх зусиль для виконання своїх зобов"язань. Технічно реструктуризація боргу по кредиту є своєрідною розстрочкою (зазвичай на 6-8 місяців).

У цей період позичальникові дозволяється або взагалі не платити кредит, або погашати тільки відсотки по ньому. Також бувають випадки, коли клієнтові знижують суми щомісячних виплат, продовжуючи термін кредитування - в таких випадках в договір вносять певні зміни, зокрема, складають новий графік погашення кредиту.

Втім, всі варіанти реструктуризації кредитного боргу передбачають укладення додаткових угод до кредитних договорів. Позичальники повинні чітко знати, що і після реструктуризації його боргів, вони не повинні розслаблятися.

Банки ставлять на облік таких клієнтів і їх кредити які після реструктуризації вважаються проблемними. Від тиску судових приставів і колекторів позичальники, звичайно, на час захищаються, але за простроченими заборгованостями банки дуже уважно стежать. Тому потрібно сумлінно і вчасно проводити всі належні виплати.

Більше тут https://golovko.com.ua/restrukturizatsiya-kredita-v-ukraine-vygodno-ili-opasno




Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.