Що краще будувати: каркасний або брусової будинок?

2015-09-14

Перед новоселом виникає запитання - будувати краще каркасний або брусової будинок? Щоб знайти відповідь на поставлене питання, необхідно розібратися в переважних сторонах питання.

На перший погляд прекрасно те, що каркасні будинки зводяться в один етап. В якості основного матеріалу виступає деревина, яка попередньо висушена і підготовлена ​​штучним шляхом. Тим не менш, якщо ж ви зібралися будувати каркасний будинок, то тут вам доведеться закласти в бюджет чимало коштів. Наприклад, дуже дорого обходиться сушка деревини, євро-вагонка, утеплювачі для стін - наприклад - ековата і лайттек (докладніше на http://www.bombla.org/universalnyj-uteplitel/)

Інша справа - будинки з бруса під ключ. У брусової будинок можна вселятися відразу, хоча й рекомендується почекати деякий момент для усадки коробки. Не потребує житло з бруса і в зовнішній обробці. Сам матеріал виглядає цілком респектабельно, так що і на фасадній обробці можна дуже непогано заощадити. Крім того, такий будинок в силу натуральності матеріалу і особливої ​​конструкції "дихає", створюючи природний мікроклімат всередині.

Деякі будівельники виділяють такий недолік зовнішнього боку брусових будинків, як розтріскування деревини. Сьогодні це розв`язувана проблема. Досить обробити профільований брус антисептиком. Міцність - ще одна причина, по якій для багатьох людей привабливі саме будинки з бруса під ключ. Далі доведеться робити повну реконструкцію з заміною опорних стійок.

В іншому випадку, будинок почне старіти, перекошувати убік, втрачати свою естетичність. Навіть у новому стані шар щитової деревини і декількох шарів утеплювача легко пробити важким інструментом. У випадку ж з брусові будинком можна сміливо і впевнено говорити про високий ступінь міцності і надійності. Середній термін служби такого житла значно вище. Без додаткових реконструкцій та капітального ремонту він простоїть не менше півстоліття.

Підсумовуючи, робимо висновки. Каркасний будинок - це вибір для тих, хто шукає житло, так би мовити, на швидку руку. Але тут треба готуватися до чималих витрат, а термін служби подібного житла, можна сказати, незначний. Якщо ви все ж вирішили забудовуватися капітально, звити своє власне "гніздо", залишивши прекрасну нерухомість для майбутніх поколінь, при цьому заощадивши чимало грошей, звичайно, вибір будинку з бруса під ключ - це найоптимальніший і вірний крок!

Джерело



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.