Сучасні автонавантажувачі - де знайти дешевше

2019-08-30

На кожному вітчизняному підприємстві, де мають справу з різними вантажами (доводиться їх вивантажувати, завантажувати, штабелювати та переміщати по внутрішній території) неможливо обійтися без сучасної підйомно-транспортної техніки. Причому найчастіше для цих цілей використовуються вилкові навантажувачі, головним робочим інструментом яких є вила, що представляють собою два формованих шматка металу.

автонавантажувач

Вила у більшості випадків розташовуються спереду машини (фронтальні навантажувачі), а рідше - збоку (бічні навантажувачі). Звичайна довжина вил - 73-110 сантиметрів, хоча, звичайно, можлива комплектація довшими вилами. Як варіант, для роботи з великогабаритними вантажами можна використовувати подовжувачі для вил, які можна прикріпити або зняти за лічені хвилини. Крім того, для роботи з нестандартними виробами (дліннорозмірні, круглі, рулонні, крихкі тощо) вила можуть доповнюватися різними пристроями, що дозволяють закріплювати вантажі таким чином, щоб виключити їх падіння або пошкодження.

Для роботи двигуна можуть використовуватися солярка, бензин, газ або електроенергія. По цьому фактору розрізняють відповідно: дизельні, бензинові, газові та електричні навантажувачі. Випускаються також газобензинові навантажувачі, двигуни яких можуть працювати як на природному газі, так і на бензині.

Для роботи тільки на відкритому просторі найчастіше застосовують навантажувачі дизельні, які відрізняються підвищеною продуктивністю, здатністю без проблем працювати при будь-якій погоді, відносною дешевизною експлуатаційних витрат. Основні недоліки дізнавантажувачів - досить сильні вібрація та шум у процесі експлуатації, а також викид вельми забруднених вихлопних газів, через що машини даного типу забороняється експлуатувати у приміщеннях і для роботи з продовольчими та фармацевтичними товарами.

Газові навантажувачі можна використовувати і на вулиці, і в приміщеннях (при наявності там потужної вентиляційної системи). Теж саме стосується і бензинових навантажувачів, однак для експлуатації в приміщеннях потрібно оснащувати їх двигун досить дорогим очисним фільтром. У всьому іншому вони подібні дизельним аналогам, але зазвичай менш потужні та продуктивні в порівнянні з останніми. Газобензинові навантажувачі мають переваги та недоліки відповідно газових і бензинових машин.

Електронавантажувачі, що працюють від акумуляторних батарей, не виділяють ніяких вихлопів при роботі, завдяки чому вважаються повністю екологічними чистими, що дозволяє використовувати їх і на відкритому просторі, і в закритих приміщеннях, включаючи склади-холодильники з продовольством і ліками.

Що стосується ціни автонавантажувачів будь-яких сучасних моделей, то вона досить висока, тому у багатьох випадках більш доцільною і вигідною є оренда вилкових навантажувачів. Наприклад, відома київська компанія «Денал Груп» пропонує орендувати автонавантажувачі за дуже помірними розцінками, що робить доступними такі підйомно-транспортні машини навіть для компаній і приватних підприємців, які тільки розпочинають свій бізнес.

Всі подробиці на сайті https://denal.com.ua



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.