Вхідні двері Запоріжжя

2016-04-02

Вхідні двері - один з найдавніших винаходів людини, що бере початок ще з кам'яного віку. Первісні люди захищали свої печери від холоду і диких звірів шкурами тварин. За цей час вхідні двері виконали тривалий еволюційний шлях і сьогодні сучасні вхідні металеві двері - це справжній шедевр інженерної думки.

Найголовніше завдання вхідних металевих дверей - це безпека будинку або квартири. Адже будинок - це, за визначенням, фортеця, в якій людина повинна відчувати себе спокійно і комфортно. Крім того,  не зайвою буде хороша теплоізоляція вхідних дверей. І, само собою зрозуміло, що вхідні двері повинна вписуватися в загальний дизайн і підтримувати імідж своїх господарів.

вхідні двері

Так якою ж має бути сучасна вхідні металеві двері? Для початку давайте розберемося, що вони взагалі собою являють. Основна частина вхідних металевих дверей - це дверне полотно. В інтернеті можна знайти безліч роликів, на яких деякі двері відкриваються звичайним консервним ножем. Відповідно, вибираючи вхідні металеві двері, добре було б застрахуватися від подібної оказії. Гарне полотно, як правило, складається з двох сталевих листів товщиною не менше 1,5 мм, скріплених між собою ребрами жорсткості. Подібна конструкція дозволяє витримувати навантаження більше 10 тонн.

Крім того, відомо, що дуже часто зламати двері можна зірвавши петлі, якими кріпиться вхідні двері. Тому в сучасних дверях петлі «прихованими», щоб їх неможливо було зрізати або просто зняти двері з петель.

До слова, процес виробництва вхідних дверей дуже високотехнологічний. Всі деталі проектуються на комп'ютері і там прораховуються максимально можливі навантаження на кожну деталь. Так, і не тільки навантаження. Всі деталі дверної конструкції повинні бути строго підігнані один під одного. Судіть самі, якщо якісне дверне полотно буде кріпитися на не до кінця відповідні петлі або коробка буде не підходити за розмірами, це призведе до заклинювання замку і, в кінцевому разом, до того, що двері просто вийде з ладу.

Величезне значення має фурнітура вхідних металевих дверей. Сучасні замки оснащені механізмами підвищеної захисту від злому і від проникнення. Це не тільки два або більше замків, в тому числі сугальдного типу, а й часто і ригеля, що представляє собою штирі, які висуваються з торців з двох або чотирьох сторін. Раніше така система використовувалася тільки в банківських сейфах, тепер же вона доступна для будь-якої квартири.

Крім цього, сучасні вхідні металеві двері мають безліч маленьких і майже не помітних для звичайної людини деталей, які роблять їх більш надійними, зручними і красивими. Так, наприклад, хороші вхідні двері забезпечені гумовими ущільнювачами, розташованими по периметру дверної коробки. Ця, звичайна для металопластикових вікон деталь, часто ігнорується виробниками вхідних дверей. А між тим, для вхідних дверей шумоізоляція і теплоізоляція також актуальна, як і для вікон. Дверні петлі з опорними підшипниками, анкерна система, дверні вічка і ще багато таких деталей роблять життя мешканців квартири зручною і безпечною.

 



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.