Вибираємо поїлки для пташнику

2020-08-19

Поїлки для курей є ключовим елементом будь-якого місця, де ці птахи вирощуються, а тим більше будь-якого професійного господарства. Незважаючи на відносно просте призначення, тема поїлок є великою, а самі пристрої можна розділити на багато видів. Що слід пам’ятати, купуючи ці пристрої в магазині https://siydobro.com/product/obladnanya-dlya-ptashnikiv/ компанії "Сій Добро"?

З чого почати? Основні параметри поїлок

Основою, яку повинна забезпечити кожна поїлка, є постійний доступ до чистої води. Іноді це важко забезпечити, але з багатьма альтернативами на ринку тваринництва це стає все більш доступним. Крім цієї особливості, важлива також легка дезінфекція, гігієна та висока ефективність, яка має вирішальне значення, оскільки дозволяє правильно поїти птахів з невеликими втратами води. Будь-яке переривання постачання може негативно позначитися на здоров’ї сільськогосподарських тварин, тому потрібно подбати про найкращі доступні варіанти.

Основні типи поїлок для курей

В даний час виробники можуть вибирати традиційне рішення, відоме давно, або більш сучасну альтернативу у вигляді самозаливних пристроїв. Кожен з них має свої переваги та недоліки, але безперечним фактом є те, що на великій фермі напевно рекомендується найвища можлива автоматизація. Якщо виробник встановить стандартні поїлки в кількості, наприклад, кілька десятків, то йому доведеться зробити багато роботи з наповненням, дезінфекцією та очищенням. Тому необхідно продумати дану інвестицію та вибрати рішення залежно від кількості курей. У цьому може допомогти думка досвідчених зоотехнічних експертів. Купуючи обладнання в магазині «Сій Добро», ви можете поєднати професійні поради з підбором відповідного обладнання, наприклад, поїлок для курей.

Пропозиції поїлок для курей. Який вибрати?

Якщо ви хочете більш точно охарактеризувати традиційні поїлки для птиці, ви можете визначити їх як діжки або корита. Вони прості у використанні та майже безпечні. Однак класичні рішення не такі зручні та ефективні, як новіші альтернативи через великі втрати води, швидке забруднення кормом та фекаліями або необхідність більш частої дезінфекції та миття. Додатковою загрозою є також легкий доступ до пунктів поливу диких птахів, таких як ворони, які можуть поширити серйозні захворювання. Це рішення корисне для вирощування пташенят або при менш інтенсивному вирощуванні в домашніх умовах.

Автоматичні поїлки для птиці

Автоматичні поїлки для курей є більш детальним вирішенням ситуації, особливо з точки зору доступних варіантів. Зоотехнічний ринок постійно пристосовується до потреб селекціонерів, саме тому час від часу створюються все нові і нові вдосконалені конструкції. Хороші автоматичні поїлки повинні постійно поповнювати рідину та бути інтуїтивно зрозумілими для птахів. Для кращих показників може бути побудована лінія поливу впритул до лінії живлення. Це дозволяє досягти найвищої ефективності, особливо бажаної на фермах, що займаються дорослою птицею та вирощуванням молодняку.

Серед пропозицій, доступних для придбання та рекомендованих експертами, неодмінно варто згадати поїлки, які зроблені з довгого жолоба, що проходить майже через всю будівлю і повинен бути встановлений поруч із клітками для птахів. Через нього тече вода. На жаль, їх структура нагадує традиційну поїлку, а це означає, що великі втрати води та забруднення неминучі. Це одне з перших доступних рішень для автоматичних поїлок і раніше його частіше використовували селекціонери.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.