Внесення аміаку та аміачної води

2016-01-05

На сьогоднішній день суттєво підвищити врожайність сільськогосподарських культур можна за допомогою внесення мінеральних добрив. І хоча ціни на послуги внесення аміачної води в Україні суттєво зросли, саме азотні добрива вважаються самим вигідним варіантом.

Азотовмісні речовини слід вносити в ґрунт з ціллю підвищення врожайності сільськогосподарських рослин. В їхньому складі знаходиться азот в аміачній, нітратній, нітратно-аміачній формах. При цьому вони мають більшу концентрацію і максимально швидку дію на відміну від органічних засобів.

Переваги аміачної води

Одним із самих ефективних видів таких добрив називають аміачну воду. Дана речовина відрізняється своєю доступною вартістю, при цьому її дуже легко вносити в ґрунт. Також слід зазначити, що такий засіб легко і швидко засвоюється рослинами. А ще за допомогою аміачної води можна відлякати різноманітних шкідників.

Працюючи з таким азотним добривом, не варто забувати про правила безпеки, адже воно може подразнити шкіру або слизові оболонки очей та дихальних шляхів. Тому потрібно використовувати спеціальне обладнання та техніку.

Щоб внести мінеральне азотне добриво, господарі використовують спеціальні культиватори. Вибір їх залежить від строків внесення. Кожен працівник, котрий стикається з даною речовиною, повинен бути добре ознайомлений з її властивостями, а також дотримуватись правил зберігання та транспортування.

Безводний аміак: правила застосування

Найбільш концентрованим та дешевим азотним добривом являється безводний аміак, котрий після внесення значно підлужує ґрунт, а також підкислює його за рахунок трансформації в нітрати. Внесення аміаку відрізняється наступними перевагами:

  • Повна механізація процесів транспортування, заправки та внесення препарату в землю;
  • Рівномірний розподіл азоту;
  • Надійне закріплення ґрунтом;
  • Поступове використання рослинами та ін..

Рідкий аміак потрібно вносити в той період, коли середньодобова температура сягає не вище +10ºС. Тепла рання осінь –це не найкращий період для здійснення даного процесу, оскільки можливе інтенсивне утворення нітратів та вимивання їх опадами.

Азотні добрива можна використовувати для усіх культур та на всіх видах ґрунтів. Безводний аміак з високою густиною пари потребує спеціального обладнання. При роботі з таким препаратом також слід дотримуватись правил безпеки.

Купуючи азотні добрива, потрібно обов’язково звернути увагу на якість продукції, адже від цього залежить ефективність та врожайність рослин.

Матеріали взято з сайту www.agrotime.in.ua



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.