Як працевлаштуватися за кордоном через агентство: що треба знати?

2015-07-23

Доступна робота за кордономВ наш час знайти роботу в іншій країні стало простіше завдяки фірмам з працевлаштування. Їхні послуги в сфері оформлення документів і пошуку вакансій неоціненні.

Рекомендації по вибору агентства
Все більше українців шукають можливості виїхати в іншу країну, щоб заробити гроші. Таким станом подій намагаються скористатися шахраї. Щоб не стати жертвою обману, рекомендується з особливою ретельністю підходити до вибору агентства з працевлаштування. По-перше, слід звертатися лише в перевірені фірми, які мають хороші відгуки. По-друге, перед тим як підписати контракт на надання послуг, потрібно уточнити наявністьу агентства наступних документів:
1. Ліцензії на працевлаштування за кордоном.
2. Договору з іноземним роботодавцем. Він повинен бути укладений двома мовах: українською і мовою країни-партнера.
Також слід уважно вивчити умови контракту з фірмою, яка допомагає влаштуватися на роботу за кордоном. В ньому повинно бути написано, що організація бере на себе відповідальність по працевлаштуванню, а не лише консультує і надає послуги віртуального відбору. Також в договорі повинна бути вказана посада, рівень заробітної плати, посадові обов’язки, умови проживання, страхування, витрати і зобов’язання обох сторін, форс-мажорні обставини.
Якщо умови договору не зовсім зрозумілі, а пояснення працівників фірми не переконливі, рекомендується зробити копію документа і звернутися до юриста за консультацією.
При оформленні на роботу, яка потребує певної кваліфікації, обов’язковими етапами є проходження співбесіди і тестування в письмовій або в усній формі. Наприклад, якщо планується www.bezkordoniv.com.ua, роботодавець може перевірити рівень знань претендента по телефону. Інколи декількох питань достатньо, щоб визначити професійну придатність іноземного кандидата.

Що треба знати для роботив іншій країні?
Незалежно від того, яку посаду пропонує агентство, важливо знати мову країни, в якій планується працевлаштування. Навіть якщо роботодавець розуміє українську чи російську мову і робота не передбачає спілкування з клієнтами, саме перебування в країні буде проблемним. Однак, є багато людей, яким важко запам’ятовуються іноземні слова. З цієї причини жителям західної України найкраще підходить www.bezkordoniv.com.ua. Польська мова дещо схожа на українську і тому легко засвоюється.
Багато роботодавців звертають увагу на наявність водійських прав. У деяких країнах відсутність такого документа сприймається як недієздатність людини. Крім того, наявність водійських прав дає додаткові можливості для пошуку роботи. Так, для водіїв завжди знайдеться www.bezkordoniv.com.ua. Тому перед працевлаштуванням за кордоном варто подбати про водійське посвідчення і вивчити правила і заборони, які поширюються на учасників дорожнього руху в країні роботодавця.
Перед виїздом важливо прочитати якомога більше літератури про країну, в якій планується працевлаштування. Знання місцевого трудового законодавства, культурних та історичних особливостей дозволить швидше адаптуватися до нового середовища.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.