Университет радиоэлектроники: как выбрать специальность

2018-12-26

Сьогодні ХНУРЕ є не просто кращим технічним вищим навчальним закладом Харкова. Він знаходиться на почесній четвертій позиції в рейтинговій таблиці вишів України. Історія його виникнення і розвитку сягає своїм корінням в далекі тридцяті роки минулого століття. Університет радіоелектроніки сьогодні складають 8 факультетів, 33 кафедри, які випускають фахівців з 46 спеціальностей. Більш того, тут здобувають освіту і іноземні студенти, представники понад сорок країн світу.

Основні напрями навчання

В університеті радіоелектроніки навчання проходить по всіх можливих формах - очно, заочно, дистанційно. Готують тут бакалаврів, магістрів, спеціалістів. Основними напрямами цього вузу, що випускають спеціалістів є:

  • Інформаційні технології (сюди входять комп"ютерні науки та інженерія);
  • Військові науки (безпека кордонів, нацбезпека);
  • Електроніка та телекомунікації (включаючи радіотехніку);
  • Автоматизація та приладобудування (метрологія, нано і мікросистемна техніка);
  • Виробництво і технології (поліграфія, видавнича справа);
  • Соціальні науки (економіка, психологія, соціологія);
  • Математичні науки;
  • Хімія і біоінженерія.

ХНУРЕ має відповідну матеріально-технічну базу, яка забезпечує високоякісне навчання студентів за всіма напрямами. Тільки бюджетна основа університету дозволяє набирати більше 900 студентів на перший курс.

Весь викладацький склад являє собою висококваліфіковану досвідчену команду. А випускники національного університету стають співробітниками в найпрестижніших компаніях світу, які перебувають на топових позиціях у рейтингових дослідженнях.

Як стати студентом технічного університету?

Щоб мати більше шансів для вступу до даного престижного технічного вузу необхідно записатися і відвідувати спеціальні підготовчі курси. ХНУРЕ запрошує школярів 9-11 класів в групи для поглибленої підготовки до ЗНО. Так само тут функціонує відділення підкурсів заочне, недільне й репетиційне. А в недільному клубі «Юний програміст» можна навчитися основам майбутньої професії, безпосередньо пов"язаної з програмним забезпеченням.



Больше новостей читайте в печатной версии "Макеевского рабочего".

Газета выходит раз в неделю по пятницам.

Купить газету можно в киосках "Союзпечать", а также выписать в редакции.

Стоимость подписки на месяц (с программой ТВ) - 12,40 грн. или 25 рублей.