Макеевский рабочий | В╕дкритий лист народних депутат╕в Укра╖ни


В╕дкритий лист народних депутат╕в Укра╖ни

30.11.-0001
<< >> 
в╕д 1 грудня 2008 року
Голов╕ Фонду державного майна Укра╖ни В.Семенюк-Самсоненко
М╕н╕стру вуг╕льно╖ промисловост╕ Укра╖ни В. Полтавцю
Шановна Валентино Петр╕вно!
Шановний В╕кторе ╤вановичу!
Ми, народн╕ депутати Укра╖ни, занепоко╓н╕ ситуац╕╓ю, яка склалась на державному п╕дпри╓мств╕ ╚Мак╕╖ввуг╕лля╩ (надал╕ - П╕дпри╓мство).
Державне п╕дпри╓мство ╚Мак╕╖ввуг╕лля╩ ╓ одним з найб╕льших п╕дпри╓мств, розташованих на територ╕╖ м╕ста Мак╕╖вка (доходи в╕д п╕дпри╓мства, як╕ надходять до м╕ського бюджету, складають близько 20%), та ма╓ важливе соц╕ально-економ╕чне значення для Донецького рег╕ону в ц╕лому. Кр╕м того, враховуючи, що на ньому працю╓ близько 17 тис. мешканц╕в м╕ста, зазначене п╕дпри╓мство в╕д╕гра╓ важливу роль в житт╓д╕яльност╕ м╕ста.
На тепер╕шн╕й час заборгован╕сть п╕дпри╓мства з в╕драхування обов▓язкових платеж╕в до бюджету вс╕х р╕вн╕в сяга╓ б╕льше н╕ж 180,9 млн.грн., в тому числ╕ до м╕сцевого бюджету - б╕льше 18 млн.грн. Заборгован╕сть до Пенс╕йного фонду склада╓ 200 млн.грн., ще б╕льша кредиторська заборгован╕сть - по розрахунках з п╕дпри╓мствами. Як стало в╕домо, на сьогодн╕ в╕дбуваються спроби зм╕ни власника П╕дпри╓мства, не виключаючи зм╕ни орган╕зац╕йно-правово╖ форми п╕дпри╓мства, або передач╕ його в оренду.
Необх╕дно зазначити, що неузгодження таких план╕в П╕дпри╓мства з м╕ською радою м╕ста Мак╕╖вка ╓ порушенням чинного законодавства. Адже, в╕дпов╕дно до статт╕ 27 Закону Укра╖ни ╚Про м╕сцеве самоврядування в Укра╖н╕╩ м╕ським радам делеговано повноваження щодо розгляду та узгодження план╕в п╕дпри╓мств, установ та орган╕зац╕й, що не належать до комунально╖ власност╕ в╕дпов╕дних територ╕альних громад, зд╕йснення яких може викликати негативн╕ соц╕альн╕, демограф╕чн╕, еколог╕чн╕ та ╕нш╕ насл╕дки, п╕дготовки до них висновк╕в ╕ внесення пропозиц╕й до в╕дпов╕дних орган╕в.
Зм╕на власност╕ п╕дпри╓мства та форм управл╕ння п╕дпри╓мством може викликати непередбачен╕ насл╕дки соц╕ального, еколог╕чного, економ╕чного характеру, поставити п╕д загрозу безпеку житт╓д╕яльност╕ мешканц╕в м╕ста, враховуючи, що вся ╕нфраструктура м╕ста, його житловий фонд, об▓╓кти соц╕ального призначення розташован╕ над г╕рничими виробками.
Це не може не викликати обгрунтовано╖ занепоко╓ност╕ нас, народних депутат╕в, як╕ в╕дпов╕дно до законодавства покликан╕ захищати ╕нтереси виборц╕в та держави, оск╕льки вищезазначене може призвести до вкрай негативних соц╕ально-економ╕чних насл╕дк╕в, а саме: до порушення умов оплати прац╕ на П╕дпри╓мств╕, соц╕ально╖ напруги серед роб╕тник╕в та пенс╕онер╕в, а також до скорочення чисельност╕ прац╕вник╕в. В результат╕ численн╕ с╕м▓╖ м╕ста Мак╕╖вка у зимовий пер╕од залишаться без належних умов для ╕снування.
У зв▓язку з вищевикладеним, з метою недопущення виникнення негативних соц╕альних, демограф╕чних, еколог╕чних та ╕нших насл╕дк╕в в м╕ст╕ та в╕дпов╕дно до Закон╕в Укра╖ни ╚Про м╕сцеве самоврядування в Укра╖н╕╩, ╚Про управл╕ння об▓╓ктами державно╖ власност╕╩ просимо Вас вжити в╕дпов╕дн╕ заходи по недопущенню зм╕ни форми власност╕ (управл╕ння) ц╕л╕сним майновим комплексом п╕дпри╓мства або його орган╕зац╕йно-правово╖ форми.
З повагою, народн╕ депутати Укра╖ни ( всього 30 п╕дпис╕в)
П. БУРЛАКОВ
И. ПРАСОЛОВ
Р. САФИУЛЛИН
В. ДЕМИДКО
С. КИВАЛОВ
А. ДАРДА
Л. ПШОНКА
И. ПОПЕСКУ
И. ГОРИНА
И. МАТВИЙЧУК
Д. ПРИТЫКА
И. ЛЫСОВ
С. ГЛАЗУНОВ
А. СТОЯН
А. ПЕКЛУШЕНКО
Я. ТАБАЧНИК
Ю. ВОРОПАЕВ
В. ЛУКЪЯНОВ
Е. ПАВЛЕНКО
Э. ТЭДЭЕВ
А. ТОЛСТОУХОВ
А. КИНАХ
В. КОНОВАЮК
Т. БАХТЕЕВА
М. МИРОНЕНКО


Загрузка...